dilluns, 16 de juliol del 2012

ACESOP ha participat en el projecte Raval: Scan and Dance!


Raval: Scan and Dance! 





Barcelona, 16 de Juliol del 2012. 




Avui s'inaugura CODIFICAT, un projecte que sorgeix de la intersecció entre la dansa, la immigració i les noves tecnologies.


Les diferents comunitats que cohabiten en el barri del Raval plasmen la seva identitat a través de la dansa en espais emblemàtics del barri. 


Amb la voluntat de recalcar el caràcter multi-ètnic del Raval, i donar visibilitat a les diferents cultures que conviuen als seus carrers, les creadores d'aquest projecte han estimulat a les diverses comunitats que conviuen en el heterogeni barri del Raval a crear petites mostres escèniques, de música i/o dansa, que reflecteixin la idiosincràsia de la cultura de la qual provenen. 







Aquestes petites mostres artístiques, gravades en diferents espais públics del Raval, es poden veure en codis QR (sistema per emmagatzemar informació en un codi de barres bidimensional) penjats "in situ", en 14 localitzacions diferents del barri del Raval. Els codis poden ser escanejats amb qualsevol Smartphone permetent així, gaudir del vídeo que es va gravar en aquesta localització.

Per altra banda, els diferents vídeos estan geolocalizats en un Google Maps del barri del Raval a la pàgina web del projecte, www.Codificat.com, perquè l'usuari pugui fer un viatge emocional a través de pàgina web pels diferents patrons ètnics que conformen un barri tan eclèctic com el Raval.

Subvencionat per l'Obra Social de La Caixa i emmarcat dins dels projectes culturals amb impacte social, CODIFICAT també compta amb la col·laboració de la Fundació Tot Raval i l'Escola Primària de Drassanes, entre altres entitats com 
el Museu Marítim de Barcelona, el CCCB, el Macba, la Filmoteca de Catalunya i el Centre d'Art Sta. Mònica, entre d’altres. Un projecte multidisciplinari ideat per Olga Sasplugas i Mar Cordobés.

On es pot visualitzar el projecte?

1-A 14 localitzacions diferents del barri del Raval, on s’hi trobarà un codi QR penjat en un cartell amb el títol Raval Scan & Dance!, com el que adjuntem. Necessitats tècniques: Smartphone i una connexió a Internet. Instruccions: baixar-se l'App I-nigma (lector de codis QR), o similar, escanejar el codi, gaudir de l'espectacle!

2-A traves de la pàgina web: codificat.com

Olga Sasplugas i Mar Cordobés


Video d'ACESOP i el ball del projecte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada